Tyresö Bygg AB

Tyresö Bygg & Partners AB transparent

Välkommen till Tyresö Bygg & Partners!

Ett unikt byggföretag i Stockholm

Vilka är vi?

Hos oss arbetar specialister för varsamma renoveringar och återskapande av kulturhistoriska detaljer i äldre fastigheter i Stockholm. Samtidigt kan vi leverera nybyggnation, ombyggnation av exklusiva fastigheter, lägenhetsrenoveringar efter de allra senaste funktionerna och anpassa den efter dina behov av smarta funktioner och bekvämlighet.

Det gör att vi med stolthet och kvalitet kan leverera en variation av byggprojekt för dig som vill bygga specialdesignade hus med vackra utemiljöer i Stockholm.

Vår ambition är att ge guldkant på allt som vi levererar.

Vi erbjuder full diskretion med hänsyn till Ert privatliv när vi åtar oss uppdrag för alla våra projekt.

byggfirma stockholm
renovera lägenhet stockholm
byggföretag stockholm skärgård
byggfirma skärgården

Nybyggnation & ombyggnation av fastigheter

Tillsammans med arkitekter och konsultgrupper hjälper vi dig att förverkliga ditt drömprojekt. Tyresö Bygg & Partners arbetar tillsammans med de främsta inom arkitektur – oavsett stil och design kan vi koppla ihop Er tillsammans med duktiga, pålitliga och framgångsriks arkitekter som levererar det lilla extra. Vi har många kunder som är väldigt nöjda över utformning, design och utförande när vi jobbar tillsammans med duktigt konsulter.

Landskapsdesign

Tillsammans med en handfull duktiga, och extremt kunniga landskapsarkitekter blir inga markarbeten, poolentreprenader eller grönområden omöjliga för oss. Våra konsultgrupper har redan – och kommer i framtiden – leverera högklassiga, specialdesignade landskapsområden för villa tomter och områden. När du bygger landskap, eller bygger om kan det vara nödvändigt med konstruktör-, enerigi, VVS och ELkonsult. Inga problem, vi ombesörjer dessa roller till ert Projekt.

Varsam lägenhetsrenovering

Vi har genom åren renoverat och levererat högklassiga ”high end” lägenhetsrenoveringar. Allt ifrån takvåningar, till mindre övernattningsbostäder. Planeringar av ytor skiljer sig stort beroende på ändamålet, men vi tillsammans med arkitekter, eller genom vårt egna projektled, uppnår vi otroliga resultat. Vi bevarar äldre fastigheter, arkitektur, stil och kulturhistoriska världen omsorgsfullt. Med vår erfarenhet har en stor kunskap kring logi, transport och kranlyft vuxit fram.

Totalentreprenad

Vid en totalentreprenad, ABT06 eller ABS18, upphandlas alla delar i projektet genom oss, från arkitekt, projektörer för EL, VVS, Energi, konstruktion med fler. Förknippningen med totalentreprenad brukar i folkmun menas med att vi som byggföretag tar in andra underentreprenader, men i själva verket är ansvaret större än så.

Avtalsmässigt är det stora skillnader mellan totalentreprenad och generalentreprenad. Oavsett val så innebär det ett stort ansvar som vi axlar dagligen med elektriker, rörmokare, smeder, plåtarbetare, plattsättare och så vidare.

Generalentreprenad

Vid en generalentreprenad –  AB04 eller ABS18 –  även kallar utförandeentreprenad, anlitas vi när tillexempel en konsultgrupp har arbetat fram ett förfrågningsunderlag med bygghandlingar, arkitekt som tagit fram handlingar eller att ”arbetet” är påbörjat av annan entreprenör. Detta är den vanligaste entreprenadformen på marknaden, och självklart vet vi vad AB04 och ABS18 innebär. 

När en utförandeentreprenad utförs ansvarar beställare, eller separat konsultgrupp för projekteringen med handlingar, tidsplan och så vidare. Arbetet för projektledning kan självklart delegeras vidare till oss vid behov.

K-märkta fastigheter

Vi har det som krävs för att kunna renovera K-märka fastigheter tillsammans med antikvarier, arkitekter och konstruktörer. Vi har känslan att varsamt, punktligt och med kvalité kunna utföra dessa renoveringar och underhållsarbeten. En K-märkning kan innebära ett skydd i olika grad. Graden av K-märkningen avgör hur mycket man får ändra, renovera eller underhålla.

När ett hus är K-märkt har det ett kulturhistoriskt värde, vilket ställer mycket höga krav på utförande och utövaren som ska renovera fastigheten eller delar av detta.